dilluns, 16 de juny del 2014

Sant Joan 2014 a Riudoms

Sant Joan 2014 a Riudoms, actes:

Diumenge 22 de juny, dins de la campanya Som Cims, Som Països Catalans:
Pujada a la Mola de Colldejou. Concentració a les 10 del matí a la Plaça de l'Om (amb cotxes propis). Ascensió a peu pel Coll Roig i baixada pel Coll del Guix. A l'arribada, vermut popular.

Dilluns 23 de juny, revetlla de Sant Joan.

Durant tot el dia: animem a tots els veïns a portar fustes, mobles i trastos durant tot el dilluns 23 fins a les 18h per poder muntar la foguera al mig de la Plaça de l’església.

18:30h - CONCENTRACIÓ PER RECOLLIR LA FLAMA DEL CANIGÓ. Plaça de l'Eslglésia
Concentració i identificació de tots els vehicles participants a la rua amb el cartell oficial. Repartiment de tots els participants; timbalers, corredors i acompanyants als vehicles. Preparació de les torxes per portar el foc i de l’avituallament pels corredors. Fòrum explicatiu conjunt per a tots els participants.

19:00h RECOLLIDA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ. Plaça de la Llibertat [Reus]
Aparcament dels cotxes dins la mateixa plaça. Cal identificació. Foto conjunta del grup. Actuació dels timbalers. Recollida de la flama i del missatge de foc. Inici del trasllat. Primer, sortida dels corredors seguits de la comitiva de cotxes. Recorregut urbà fins a sortir de la ciutat: Av. Prat de la Riba – Pg. Sunyer – Pl. Oques – Pg. Prim – Camí de Riudoms – Av. Riudoms. A  la rotonda de la variant, seguim per la carretera T-310.

19:30h COMITIVA DE LA FLAMA DEL CANIGÓ. Carretera T-310
Cursa popular de relleus amb tots els corredors, que formen la comitiva. Cal que tots els participants vaigin equipats amb armilles reflectants. Els cotxes acompanyants no poden avançar, han de formar una filera de vehicles darrera.
20:30h LECTURA DEL MANIFEST, TABALADA I BATEIG DE FOC. Plaça de l’Església
Al arribar, lectura del manifest i el missatge de foc. Aperitiu per a tots els participants i assistents.
Taller de percussió i timbals per als més petits amb l’ajut dels timbalers dels diables.
Bateig de foc obert a tothom qui vulgui provar-ho. Aquest bateig consistirà en deixar “tirar foc” com un diable a aquelles persones que ho vulguin provar, prèvia explicació per part dels responsables de foc de la colla de diables, de les normes bàsiques de seguretat i com s’ha de fer correctament. Volem incitar a la gent a que perdi la por als diables i al foc mostrant-los personalment com ho fem els diables en els correfocs.

22.00h SOPAR POPULAR I REVETLLA DE SANT JOAN. Plaça de l’Església
Tradicional sopar popular, a base d’amanida ecològica, llonganissa i cansalada de les carnisseries riudomenques a la brasa a la brasa i coca de Sant Joan; pa, aigua vi i cava. Venda de tiquets fins dijous 20 juny, al CERAP (de dilluns a divendres de 18h a 21h) i al Casal Popular la Calderera (divendres a diumenge de 20h a 23h). Places limitades. Preu: 10 €. 
00.30h FOGUERA DE SANT JOAN. Plaça de l’Església A la mitjanit, cercavila de timbalers i diables al voltant de la Plaça de l’Església. Acte seguit, actuació dels diables i timbalers i lectura del missatge de foc i encesa de la foguera.