dimecres, 28 de maig del 2014

Resultats i valoració del Multireferèndum a Riudoms

Comunicat de l’organització del Multireferèndum a Riudoms,

Benvolguts riudomencs, després que la setmana passada vam organitzar el Multireferèndum a Riudoms, amb la presentació del projecte el divendres i l’organització de la mesa de vot el diumenge, us donem les dades dels resultats (següent pàgina) i valoracions.

Valorem molt positivament la jornada, tant els 25 vots anticipats recollits a les seus socials del Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar i al Casal Popular “La Calderera”, com els 89 vots recollits a la mesa. Cal constatar que mentre la mesa va estar situada al carrer de la Sardana, es van recollir la majoria d’aquests vots, ja que estava situada en un punt prou visible per als riudomencs que participaven de les eleccions europees tot i que tenia prou distància amb els punts oficials de vot i per tant, no hi podia interferir. Com ja vam explicar el mateix diumenge, després d’una hora de recollida de vots, una dotació del cos dels Mossos d’Esquadra va remetre als organitzadors de la taula l’ordre de la Junta Electoral Central, que prohibia la nostra activitat, amb la mesura de que si no retiràvem la taula podríem ser sancionats. Una vegada aixecada la taula, es van continuar recollint vots a la seu social de “La Calderera”. Un fort agraïment a totes les persones que van participar del Multireferèndum i es van acostar fins al Casal per participar-hi i donar-nos suport.

Degut a aquestes incidències legals d’última hora, Multireferèndum ha obert la possibilitat de continuar participant-hi mitjançant el vot electrònic a http://vota.multireferendum.cat. Per continuar exercint el nostre dret democràtic, animem als riudomencs a seguir votant!

La intenció de Multireferèndum és de seguir teixint una cultura democràtica que ens permeti decidir tots els aspectes que afecten el nostre dia a dia i de fer noves edicions del referèndum amb noves preguntes. Des de la organització del Multireferèndum a Riudoms, demanem disculpes als riudomencs per si no van rebre la informació de l’organització d’aquest esdeveniment. En aquest sentit, per a possibles properes edicions, fem una crida a totes les entitats riudomenques i a tot el conjunt del poble, a que participi del projecte, ja sigui en els debats previs sobre les preguntes, la difusió, o la organització de les votacions. El Multireferèndum, com la democràcia, la fem entre tots!

Com a conclusió final, des de la organització del Multireferèndum a Riudoms no entenem com la Conselleria d’Interior executa una prohibició de la Junta Electoral Central en la situació actual. Quan tota la societat catalana té present la convocatòria del 9 de novembre, que segurament s’haurà d’organitzar amb les mateixes condicions que el Multireferèndum, sense el suport i la cobertura legal del Govern Central i en el qual les nostres institucions hauran d’afrontar un xoc democràtic amb l’Estat.

Riudoms, 28 de maig de 2014


Resultats de les votacions:
Participació: 114 vots (25 anticipats i 89 a la mesa)

1. Quin tipus d’agricultura voleu que hi hagi a Catalunya?
a) Amb transgènics:12
b) Sense Transgènics: 101
En blanc: 1

2. Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims?
a) Sí: 101
b) No: 11
En blanc: 2

3. Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic?
a) Sí: 110
b) No: 3
En blanc: 1

4. Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant?
a) Sí: 105
b) No:8
En blanc: 1

5. Voleu que el projecte BCN World es tiri endavant? (Es vota al Tarragonès, l’Alt Camp i el Baix Camp)
a) Sí: 35
b) No: 74
En blanc: 4
Nul: 1