dimarts, 16 de setembre del 2014

Present i Futur de la Pagesia

Tot just després d'uns dies de la diada de l'11 de setembre de 2014, on tot el país, tot Riudoms i el Casal Popular "La Calderera" vam particpar-hi activament per impulsar la realització de la Consulta per la Independència del proper 9 de novembre, organitzem un col·loqui sota el títol Present i Futur de la Pagesia.

Parlar de Riudoms és parlar de la classe treballadora lligada a la terra. Els pagesos que durant tota la nostra història han conreat els nostres masos amb oliva, fruita seca i horta, avui dia estan tocats de mort. Devorats pel mercat comú, per la competència d'altres zones productores i pel poc suport de les institucions i les xarxes de consum, els pagesos riudomencs i catalans han vist agreujada la seva situació amb l'actual crisi econòmica global.
Per parlar de com afecten la crisi i les retallades a l'actualitat i a l'esdevenir de la pagesia catalana, des del Casal Popular "La Calderera" hem convidat a tres experts en el tema perquè ens aportin la seva visió:

Pep Riera - Històric sindicalista pagès, el 1976 va ser dels fundadors d'Unió de Pagesos. Actualment, és coordinador d'Unió de Pagesos del Maresme i membre destacat de l'Assemblea Nacional Catalana.

Josep Ferré - Jove pagès riudomenc molt implicat en les reivindicacions de la pagesia del Camp. Actualment, és Coordinador Territorial d'Unió de Pagesos del Camp de Tarragona.

Ton Crusells - Pagès riudomenc lligat a les lluites de la pagesia de la zona. Actualment és delegat de Medi Ambient d'Unió de Pagesos a la Selva del Camp i forma part de la Plataforma en Defensa de la Terra i el Territori, que aglutina els sectors contraris a la construcció de la línia MAT. 

Aquesta xerrada tindrà lloc el proper dissabte 20 de setembre, a partir de 2/4 de 8, a la Sala Multiús del Casal Riudomenc. Durant l'acte, també hi haurà projeccions d'audiovisuals i pica-pica.

Us hi esperem!