dijous, 23 de setembre del 2010

11 de setembre a Riudoms i al Camp


(notícia de www.pobleviu.cat/eic)

AL CAMP

Per primer cop, des de fa set anys, els mitjans de comunicació han xifrat la participació en la manifestació de l'11 de Setembre al Camp, en mil persones, esdevenint així l'acte més massiu de la Diada a totes les comarques del Camp. Una convocatòria, amb el lema "Cap Estatut ens farà lliures! Independència, socialisme, Països Catalans!", que comptà amb l'adhesió de més de quaranta entitats de les nostres comarques. Entre elles, col·lectius de l'Esquerra Independentista, elements de la cultura popular, sindicats de treballadors i treballadors i plataformes en defensa del territori.

La convocatòria d'enguany ha comptat amb un alt grau simbòlic i de contingut polític, a causa, del creixement social de l'opció independentista, demostrada en les consultes populars sobre la independència i la manifestació del 10 de juliol, així com, per la convocatòria de vaga general del proper 29 de setembre. De fet, el manifest llegit per un membre de la Plataforma La Vilella Alta Decideix, feia una crida explícita a continuar ampliar el procés de reconstrucció i alliberament nacional arreu dels Països Catalans i, també, a secundar la convocatòria de vaga general.

Durant el recorregut, animat com ja és tradicional pels Xoriguers d'Alcover i el Bou de Reus, s'han sentit constantment consignes denunciant les retallades nacionals, socials i laborals promogudes pels governs espanyol, francès i la Unió Europea. Com també, en la defensa dels Països Catalans com a marc nacional i, en la necessitat de la construcció d'un nou marc socioeconòmic que defensi els interessos de les classes populars front el capitalisme neoliberal.

Per segon any consecutiu, els i les manifestants han fet el tomb sencer a la plaça del Mercadal trobant-se la pancarta inicial amb la cua de la manifestació, a la cantonada entre la plaça i el carrer Jesús. I, aprofitant, que es realitzava l'acte institucional a l'Ajuntament per cridar "fora polítics botiflers!". En arribar a les Peixateries, espai que ha quedat petit per encabir tota la gent mobilitzada, s'ha llegit el manifest i s'ha cantat l'himne d'Els Segadors. Llavors, ha arribat l'hora de la festa amb el concert tradicional de la Diada a Reus, que ha comptat amb la participació del grup Rauxa i una sessió musical de Dj OGT, que coincidint amb la manifestació, ha omplert per primer cop la plaça.


A RIUDOMS

A Riudoms el Casal Popular "la Calderera" va col·locar la tradicional senyera a l'església per homenatjar els herois de la guerra de succeció del nostre poble, els germans Nebot. Així doncs, el Casal ha volgut fer present el símbol nacional des de qualsevol punt del municipi.

I des de "la Calderera" cridem un any més:


VISCA CATALUNYA!
VISCA ELS PAÏSOS CATALANS!